Trippy Tip

Șosele de coastă din Portugalia pe care să le străbați în vacanță

Portugalia este bine cunoscută pentru coasta sa frumoasă, care atrage turiști din întreaga lume. Destinațiile populare precum Lisabona și Porto fură adesea lumina reflectoarelor, dar de-a lungul rutelor de coastă ale țării există multe locuri care așteaptă să fie descoperite.

Share

În mod cert, pe drumurile de coastă ale Portugaliei te așteaptă o mulțime de bijuterii ascunse. Nu știm dacă se poate spune că Portugalia are șosele de coastă mai puțin explorate, dar frumusețea acestora este uluitoare. Stânci dramatice, plaje senine și izolate care vă invită la relaxare, autentice și fermecătoare sate de pescari. Descoperă „secretele” care se află de-a lungul rutelor de coastă mai puțin circulate din Portugalia și fă-ți amintiri care vor dura o viață întreagă. Închiriază o mașină în Portugalia și aventurează-te pe șoselele deloc aglomerate ale acestei țări!


Închiriază o mașină în Portugalia:


Coasta Algarve

Coasta Algarve este renumită pentru plajele sale pitorești și viața de noapte vibrantă. Orașe precum Faro și Albufeira sunt destinații turistice populare, însă există și localități mai liniștite care oferă o experiență mai relaxată și mai autentică.

1. Lagos

Lagos

Lagos este o mică bijuterie cuibărită de-a lungul coastei Algarve, cunoscută pentru stâncile sale uimitoare, apele cristaline și farmecul istoric. Într-o plimbare pe străzile înguste ale orașului, vei fi captivat de clădirile colorate, împodobite cu frumoase azulejos, plăcile ceramice tradiționale portugheze. Nu rata o vizită la emblematica Ponta da Piedade, o serie de stânci impresionante care domină Oceanul Atlantic. Fă un tur cu barca pentru a explora grotele și peșterile ascunse și lasă-te hipnotizat de priveliștile de coastă care-ți taie respirația.

2. Sagres

Sagres

Continuând spre vest de-a lungul coastei Algarve, vei ajunge în captivanta localitate Sagres. Cunoscut și drept „capătul lumii”, Sagres este un loc de o frumusețe crudă și peisaje spectaculoase. Vizitează cetatea Sagres, cocoțată în vârful unor stânci impunătoare, și imaginează-ți exploratorii din trecut pornind spre necunoscut. Pentru pasionații de natură, o vizită la Capul Sagres este aproape obligatorie. Stâncile dramatice, vânturile puternice ale Atlanticului și priveliștile impresionante ale nesfârșitului ocean sunt elemente pentru care efortul de a ajunge la Capul Sagres face toți banii.

CITEȘTE ȘI
Cele mai importante atracții turistice din Tallinn, capitala Estoniei

3. Capul San Vicente

Cabo de San Vicente

Poți încheia călătoria de-a lungul coastei Algarve cu Cabo de San Vicente, cel mai sud-vestic punct din Europa continentală. Acest promontoriu accidentat și bătut de vânt oferă priveliști panoramice ale Oceanului Atlantic, fiind un loc ideal pentru a asista la fantastice apusuri de soare. În timp ce stai pe marginea stâncilor impunătoare, vei avea un sentiment de maximă apreciere față de frumusețea naturii. Nu uita să vizitezi farul, care a ghidat nenumărați marinari de-a lungul istoriei.

Fiind cel mai sudic punct din Europa continentală, acest loc a fost considerat un teren sacru – grecii antici îl numeau „Țara șerpilor”, dar romanii preferau o denumire mai blândă: Promontorium Sacrum (Promontoriul Sfânt). Capul San Vicente era „Marginea Lumii”, un vortex supranatural în care soarele apusului era scufundat dramatic de imensul și necunoscutul ocean (și astăzi, discul solar care se estompează pare ocazional mai mare și mai strălucitor la Capul Saint Vincent). Mitul a persistat de-a lungul Evului Mediu până când un om a decis să stopeze aceste prostii nebunești și – în acest proces – a pus capăt Epocii Întunericului: Prințul Henric Navigatorul (1394 – 1460).

Coasta Vicentina

Lăsând în urmă Coasta Algarve, ne aventurăm de-a lungul Coastei Vicentina, o bijuterie plină de natură virgină și plaje imaculate. Costa Vicentina este coasta vestică a regiunii Algarve. Întinzându-se de la Odeceixe, la nord, până la Burgau, lângă Lagos, la sud, zona este un parc natural protejat. Aici pacea și liniștea domnesc în mod suprem. Cele mai obișnuite sunete de fundal sunt cântecul păsărilor și spargerea valurilor pe plajele imaculate. Câteva dintre locurile magice de pe Coasta Vicentina sunt:

CITEȘTE ȘI
Pantheonul, minunea arhitecturală a Romei

1. Plaja Arrifana

Arrifana

Plaja Arrifana este ascunsă într-un golfuleț izolat, înconjurat de stânci accidentate. Cu nisipul său auriu și apele turcoaz, Praia da Arrifana este un paradis atât pentru cei care fac plajă, cât și pentru surferi. Fie că alegi să te relaxezi pe plajă sau să aluneci pe valuri, Arrifana oferă un sentiment complet de relaxare.

2. Odeceixe

Odeceixe

Amplasat în nord, la granița dintre regiunile Algarve și Alentejo, Odeceixe este un sat fermecător care îmbină perfect frumusețea de coastă cu farmecul rural. Explorează străzile pitorești ale localității, mărginite de case vopsite în alb, și nu rata o vizită pe plaja locală, care se află acolo unde râul Seixe se întâlnește cu Oceanul Atlantic, creând un peisaj unic. Bucură-te de o plimbare pe îndelete de-a lungul țărmurilor de nisip sau fă o baie în apele răcoritoare.

3. Zambujeira do Mar

Zambujeira do Mar

Călătoria de-a lungul Coastei Vicentina nu ar fi completă fără o vizită la Zambujeira do Mar. Acest sat pitoresc de pescari este cocoțat pe stânci abrupte, oferind priveliști uluitoare asupra Oceanului Atlantic. Vizitează Nossa Senhora do Mar, o fermecătoare biserică albă care domină satul și marea. Fă o plimbare pe traseele de coastă și descoperă golfulețe ascunse și formațiuni stâncoase care te vor lăsa înmărmurit de frumusețea naturii.

Foto: Canva Pro

Read more

Local News