Trippy Tip

Cele mai importante atracții turistice din Tallinn, capitala Estoniei

Dacă vrei să explorezi o capitală cu o istorie bogată și o arhitectură medievală impresionantă, Tallinn este destinația perfectă. Acest oraș situat pe malul Mării Baltice, în Estonia, oferă o mulțime de atracții turistice fascinante.

Share

De la Centrul Vechi, cu străduțele sale pavate și clădirile cu aer medieval, până la Catedrala Alexander Nevsky, o bijuterie arhitectonică cu domuri imense, fiecare colț al capitalei estoniene Tallinn te va surprinde cu frumusețea sa și cu istoria pe care o poartă în spate. Așa că nu mai sta pe gânduri și pregătește-te să te îndrăgostești de cele mai importante atracții turistice din Tallinn!


Cele mai ieftine bilete de avion spre Tallinn:


Cele mai importante atracții turistice din Tallinn

Centrul Vechi

centrul vechi tallinn

Un loc fermecător și plin de istorie, Centrul Vechi din Tallinn este o destinație turistică ce nu ar trebui ratată. Explorează străduțele înguste și pavate, ce te poartă pe lângă case, clădiri și biserici construite cu secole în urmă. Admiră arhitectura medievală bine păstrată și ia parte la atmosfera unică a piețelor și târgurilor din zonă. Cu siguranță vei găsi multe locuri pentru a te relaxa și a savura o gustare sau o băutură tradițională estoniană.

Începe plimbarea în Piața Primăriei. Deși ai putea fi tentat să-ți ții ochii ațintiți în sus, la clădirile colorate, privește străzile până când vei găsi piatra circulară distinctivă marcată cu o busolă. Dacă stai în vârful acesteia, vei avea un punct de vedere unic pentru a descoperi clopotnițele a cinci biserici istorice din Tallinn. Apoi, îndreaptă-te spre interiorul Primăriei, care seamănă cu o biserică. Ridicată în 1404, cea mai veche primărie din Europa de Nord se mândrește cu arcade gotice magnifice și lucrări de artă prețioase.

Traversează piața spre una dintre cele mai vechi farmacii ce funcționează în mod continuu din Europa – Raeapteek. Stabilimentul își sărbătorește istoria cu un mini-muzeu axat pe instrumente medicale antice și pe primele tehnici de îngrijire a sănătății. De asemenea, în subsolul farmaciei poți degusta amestecuri de ceaiuri din plante create din ingrediente locale.


Aici ai cele mai bune hoteluri din Tallinn


Palatul Kadriorg

Kadriorg Palace

Palatul Kadriorg a fost fondat de țarul rus Petru I în 1718 și a fost numit Kadriorg (Katharinenthal în germană) în onoarea soției sale, Ecaterina I. Palatul proiectat de arhitectul italian Nicola Michetti, cu magnificul său hol principal, este unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectură barocă din Estonia și din întreaga Europă de Nord. Frumosul palat baroc roman este înconjurat de o grădină cu fântâni, garduri vii și straturi de flori, după modelul Versailles.

Parcul Kadriorg

kadriorg park

Dacă îți dorești o pauză de la agitația orașului și vrei să te relaxezi în mijlocul naturii, Parcul Kadriorg este o alegere foarte bună. Acest parc pitoresc a fost inaugurat în secolul al XVIII-lea și este cunoscut pentru grădinile sale frumoase și pentru arhitectura sa deosebită. Te poți plimba în voie pe aleile parcului, poți vizita Palatul Kadriorg din apropiere și poți admira lacurile și cascadele impresionante. Parcul Kadriorg este locul ideal pentru o plimbare romantică sau o sesiune de picnic în mijlocul naturii.

CITEȘTE ȘI
Șosele de coastă din Portugalia pe care să le străbați în vacanță

Activități și tururi în Tallinn:


Catedrala Alexander Nevsky

Alexander Nevsky tallinn

Una dintre cele mai impresionante clădiri religioase din Tallinn, Catedrala Alexander Nevsky este o bijuterie de arhitectură ortodoxă rusească. Construită la sfârșitul secolului al XIX-lea, catedrala impresionează prin cupolele sale aurite și frescele detaliate. În interior, vei pătrunde în atmosfera liniștită, care-ți va permite să admiri și mozaicurile pictate manual care se regăsesc pe pereții interiori ai catedralei.

Turnul Pikk Hermann

Pikk Hermann

Înălțându-se deasupra restului orașului vechi, dealul Toompea a fost întotdeauna un loc al puterii. Castelul Toompea este sediul Parlamentului estonian, iar cel mai înalt turn al castelului, Pikk Hermann (45 metri), este un simbol de bază al statalității estoniene; steagul estonian alb-negru-albastru este înălțat în fiecare zi la răsăritul soarelui din turn pe acordurile imnului național.

Toompea găzduiește, de asemenea, o serie de platforme de observare romantice și două biserici mărețe: Catedrala Sfânta Maria din Tallinn și Catedrala Alexander Nevsky. Dacă ești în căutare de priveliști spectaculoase și fotografii memorabile, o vizită la Pikk Hermann e obligatorie.

Biserica Sfântul Nicolae

biserica sf nicolae tallinn

Impresionantă prin dimensiunile sale și prin arhitectura gotică, biserica Sfântul Nicolae este una dintre cele mai vechi și mai importante biserici din Tallinn. Construită în secolul al XIII-lea, catedrala a fost reconstruită în secolul al XVII-lea după un incendiu devastator. În interior, vei putea admira o serie de picturi medievale și o colecție impresionantă de relicve. Nu uita să urci în turnul bisericii pentru a avea o priveliște panoramică a orașului.

Piața Raekoja

piata Raekoja tallinn

Situată în inima Centrului Vechi, Piața Raekoja este cea mai veche piață din Tallinn, un loc vibrant unde localnicii și turiștii se întâlnesc pentru a socializa și a se bucura de atmosfera unică. Piața este dominată de Primăria medievală, care este, totodată, și cea mai veche clădire publică din Estonia. Alături de Primărie, vei descoperi și o varietate de restaurante, cafenele și magazine, unde poți încerca preparate tradiționale și suveniruri.

Turnul TV Tallinn

turnul tv tallinn

Jocurile Olimpice de vară din 1980 de la Moscova au inclus o regată de navigație la Tallinn, iar turnul TV cu ai săi 314 metri – cea mai înaltă clădire din Estonia – a fost finalizat cu această ocazie. Astăzi, turnul găzduiește un centru de experiență unde te poți bucura de priveliști uimitoare, te poți răsfăța cu o cafea sau o masă ușoară, poți vizita o expoziție interactivă și chiar te poți plimba, la înălțime, pe marginea turnului.

CITEȘTE ȘI
Bastionul Pescarilor din Budapesta: o terasă de basm cu priveliști panoramice uimitoare

Dacă ai însă rău de înălțime, poți admira turnul de la distanță, ținându-ți picioarele pe pământ în încântătoarea Grădină Botanică din Tallinn, situată chiar lângă turn.

Muzeul de Artă Kumu

kumu art museum
Foto: kumu.ekm.ee/en/

Iubitorii de artă contemporană trebuie să se îndrepte către Muzeul de Artă Kumu. Aflat într-un complex modernist, muzeul adăpostește o colecție impresionantă de artă estoniană și internațională. Vei putea admira lucrările unor artiști renumiți, expoziții diverse, dar vei putea lua parte și la evenimente interesante. De la arta clasică până la creațiile contemporane, Muzeul de Artă Kumu îți va oferi o perspectivă unică asupra evoluției artei estoniene.

Muzeul Maritim Estonian

Estonian Maritime Museum

Având peste 2.300 de insule pe teritoriul său, Estonia a dezvoltat o puternică cultură maritimă și nu există un loc mai bun pentru a o experimenta decât expoziția din portul de hidroavioane Lennusadam de la Muzeul Maritim Estonian.

Expoziția fascinantă a muzeului invită turiștii să pășească în interiorul submarinului EML Lembit, o navă din anii 30, unul dintre puținele submarine rămase din epoca sa. De asemenea, poți urca la bordul spărgătorului de gheață Suur Tõll și poți explora cabina căpitanului, camerele echipajului și sala de mese a ofițerilor acestui puternic vapor. Sute de alte artefacte expuse în tot muzeul continuă să spună povestea istoriei maritime din Estonia.

Structura muzeului în sine este la fel de interesantă ca și conținutul său. Construit inițial pentru a adăposti hidroavioanele în Fortăreața navală a lui Petru cel Mare, hangarul prezintă „primele cupole din beton cu înveliș subțire fără coloane din lume și cu un asemenea volum”. A rămas în uz până la cel de-al Doilea Război Mondial. Este uimitor faptul că spațiul cavernos nu are nevoie de suporturi verticale care să-i susțină greutatea.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante atracții turistice pe care le poți explora în timpul vizitei tale în Tallinn. Orașul oferă o combinație fascinantă de istorie și cultură, iar fiecare colț ascunde o surpriză pe care să o descoperi. Indiferent că ești interesat de arhitectura medievală, arta contemporană sau doar vrei să te bucuri de atmosfera unică a orașului, Tallinn te va impresiona cu siguranță. Nu rata aceste atracții de top și pregătește-te pentru o experiență memorabilă în capitala Estoniei.

Foto: Canva Pro

Read more

Local News